Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Привільненська громада ділиться власним досвідом господарювання з сусідніми районами

Дата: 17.06.2018 16:18
Кількість переглядів: 873

Реформа децентралізації впливає на життя об’єднаних громад – позитивно. Таку думку висловив голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк під час зустрічі з делегацією представників ОМС "Маршрут успіху" в рамках Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.  Побачити життя в умовах  реформи децентралізації,  та як вони впливають на життя сільської громади приїхали депутати та активісти зі Здолбунівського району, а також керівники сусідніх громад, яких обрали нещодавно.  Присутнім підготували презентацію здобутків  громади. 

Народний депутат України Олександр Дехтярчук, який також завітав на зустріч у громаду розповів – велике значення  у  розвитку  об’єднаної громади відіграє голова громади та його команда.  Вони мають працювати злагоджено – на результат для усіх жителів. Тільки тоді життя громади буде змінюватися на краще.

Втім найкраще побачити зміни на власні очі. Гостям показали клуб у Привільному. Там перекрили дах, оновили глядацьку залу, встановили нові крісла, придбали нову звукову апаратуру, облаштували електроопалення.  Тут же працює бібліотека – її також згодом планують оновити, під сучасний формат.

Відремонтували приміщення котельні, яка обслуговує дитячий садочок Бджілка та школу у Привільному. Вдалося замінити котел на твердопаливний. Тепер, розповідає завідуюча дитсадка «Бджілка» - діти почуваються комфортно, адже усі приміщення добре обігріваються та ще й заощаджують кошти.

Поступово громада робить та ремонтує дороги, адже їх раніше зовсім не ремонтували.  Нині тривають ремонті роботи в амбулаторії с. Привільне. Вона матиме два приміщення, одне з яких вже майже готове до прийому пацієнтів.  

Нині вже розпочали сучасні ремонти в Привільненській школі.  Тут вже замінили усі вікна. Нещодавно у класах встановили нові двері. У кабінетах також замінюють підлогу. Усі роблять за сучасними стандартами – розповів директор Привільненської школи  Віталій Крамчинський.

Голова Привільненської громади Юрій Момотюк каже - що розвивають усі села громади. Зокрема у вересні відкриють нову групу у садочку в  селі Молодаво. У селах Привільне та Молодаво в рамках проекту «Здорова Україна» встановили вуличні тренажери.

 У селі Молодаво 3 завершили капітальний ремонт адмінприміщення старостату села.

Надалі громада  має ще чимало амбітних планів. 

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь