Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Привільненська ОТГ включена в туристичний марштрут першого Digital-сузір'я муралів на карті України

Дата: 24.10.2019 10:42
Кількість переглядів: 499

Фото без описуНа території Рівненщини реалізовано унікальний проєкт «Перше Digital-сузір'я муралів на карті України». Один із 9-ти цифрових муралів створено в с.Привільне, що стало можливістю включення нашої території у три авто та велотуристичні маршрути. Проект, що реалізовано покликаний розвивати суміжні креативні індустрії, які в свою чергу посилюють туристичну привабливість та розвивають простори навколо. Це сучасне мистецтво, яке може навчити нас фантазувати і мислити. Створені мурали – своєрідні ребуси, в основу яких покладено Цілі сталого розвитку (ключові напрямки розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку). Нещодавно, такий арт-обєкт відкрито у Привільному, який популяризує Ціль сталого розвитку №3 "Забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх, у будь якому віці".

Нещодавно, такий арт-обєкт відкрито у Привільному.Авторка муралу художниця Богдана Давидюк свій творчий задум пояснює так: "Кров – це універсальна унікальна та геніально спроектована транспортна система організму, яка не тільки постачає кожну клітину життєво необхідними речовинами включно з киснем, але і забирає непотрібні, та навіть шкідливі для клітин сполуки і виводить їх геть. Її маршрут умовно вказаний – це шлях, по якому пливуть, біжать і видряпуються на гору маленькі елементи. Бічна частина – це «життя в голові», психічне здоров’я. Тут при доповненій реальності теж є різні маленькі елементи, які крутяться навколо будиночка в голові. Третя стіна дублює по сенсах першу, але вона власне – готовність до руху спортивного, коли є трохи зусиль і своє тіло змушуємо жити активніше. При доповненій реальності там маленькі персонажі перетягують канат, грають м’ячем, мають всілякі активності в межах силуету постаті".

Настінний малюнок при допомозі смартфону можна оживити. Окрім філософського та естетичного значення, цей мурал має ще одну особливість - він цифровий (digital/з доповненою реальністю). Це означає, що після завантаження на телефон чи планшет додатку “AR murals”, увімкнувши його, варто навести на мурал і на ньому з'явиться анімація. До речі, це є наочним прикладом того, що сучасні високі технології з'являються у Привільненській об’єднаній територіальній громаді.

Проєкт "Перше Digital-сузір'я муралів на карті України”  реалізовано ГО “Платформа взаємодії “Простір” за підтримки Український культурного фонду.
Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь