Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Сільська рада відстоює інтереси місцевих мешканців в земельних питаннях

Дата: 28.10.2021 12:36
Кількість переглядів: 1151

Фото без описуЗа ініціативи активних мешканців та підтримки Привільненської сільської ради протягом вересня-жовтня 2021 року в Будинку культури с.Привільне проведено три засідання загальних зборів власників земельних ділянок (паїв) та представників ТОВ «Західна агровиробнича компанія». Щоразу учасниками заходу ставали понад 110 орендодавців. Учасники зборів наголошували на низькій орендній платі за користування земельними ділянками та відсутністю будь яких документів, що засвідчують співпрацю із орендарями. Сільський голова Юрій Момотюк інформував присутніх також і про відсутність співпраці представників компанії із громадою загалом.

В ході другого засідання представники ТОВ «Західна агровиробнича компанія» розпочали частково видавати власникам земельних ділянок копії договорів оренди. В деяких випадках люди повідомляли про те, що в копії отриманого документу стоїть не їх підпис. Також представники орендаря запевнили присутніх про підняття орендної плати до 14 000 гривень, але при умові заключення Додаткової угоди на 7 років, з чим орендодавці були незгідні.Фото без опису

Поліцейський офіцер громади інформував учасників зборів про можливість розірвання угоди про співпрацю із орендодавцями шляхом згоди двох сторін, або ж в судовому порядку кожною окремою особою. Також на захід було запрошено головного юриста відділу Дубенського бюро правової допомоги, котрі надають безкоштовну правову допомогу від міністерства юстиції України.

Представники ТОВ «Західна агровиробнича компанія» не погоджуються на розірвання Договорів із мешканцями громади, відтак власники земельних ділянок будуть позиватися до суду за підробку документів. Оскільки в наданих людям копіях договорів стоять не їх підписи та й ніяких документів із орендарями люди не підписували.

 

За необхідності сільська рада  й надалі сприятиме проведенню аналогічних заходів, аби кожен мешканець громади отримував гідну орендну плату за свою власність.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь