Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Зустрічі з орендарями в Привільненській громаді: домовленості та результати

Дата: 26.11.2021 11:10
Кількість переглядів: 1016

24 листопада відбулася четверта зустріч власників земельних ділянок (паїв) та представників ТОВ «Західна агровиробнича компанія» в ході якої орендарі продовжили видачу ксерокопій договорів та запевнили про підвищення вартості оренди за користування землею, проте чітких термінів виконання таких обіцянок не має.

За словами керуючого відділком Олександра Тучака заплановано, що орендна плата піднімається з 8 000 до 14 000 гривень, але за умови продовження співпраці із орендодавцями на 7 років. Доплата власникам земельних ділянок за 2021 рік, зі слів представників, буде здійснюватись для тих, у кого договори оренди завершуються у 2024 році. У разі завершення договорів оренди раніше зазначеного строку позиція компанії незмінна – заключення угод строком на 7 років.

Мешканці висловлювали своє обурення тим, що вже вчетверте слова представників компанії не підтверджуються відповідними діями. Людям досі видають ксерокопії документів, а обіцяні виплати за користування землею не завершено навіть для тих, хто записувався на їх отримання першочергово. На запитання щодо неправдивості підписів власників земельних ділянок в копіях виданих документів реакція орендарів також відсутня. В разі подальшого зневажливого ставлення орендарів, власники земельних ділянок (паїв) мають серйозні наміри подавати позови до суду для відстоювання своїх інтересів.

Сільський голова Юрій Момотюк запропонував представникам ТОВ «Західна агровиробнича компанія» підписати договір про соціальне партнерство, котрий сприятиме додатковому залученню коштів для соціального розвитку громади (150 гривень за 1 га орендованих сільськогосподарських земель). Керуючий відділком компанії наголосив на важливості співпраці як з мешканцями так і органом місцевого самоврядування та запевнив присутніх, що всі зауваження до роботі компанії будуть усунені. Представник компанії пообіцяв, що на наступній зустрічі будуть видаватися оригінали договір, що були знайдені ними в архіві компанії.

Наступні збори власників земельних ділянок (паїв) та представників ТОВ «Західна агровиробнича компанія» відбудуться в приміщенні Будинку культури с.Привільне 9 грудня о 15-й годині.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь