Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Підсумки роботи громади в сфері освіти та пріоритети розвитку на новий рік

Дата: 30.12.2021 12:01
Кількість переглядів: 874

Одним із пріоритетів роботи Привільненської громади був та залишається напрямок з розвитку дошкільної і загальної середньої освіти; сприяння розвитку науково-дослідницької діяльності в навчальному процесі та якісної підготовки до ЗНО випускників громади; підвищення професійного рівня педагогів громади. Видатки на утримання закладів освіти у 2021 році становили 66% від загального бюджету громади.

 

Протягом 2021 року в громаді забезпечено функціонування 3 закладів дошкільної та 5 закладів загальної середньої освіти. Серед найвагоміших здобутків та досягнень освітньої галузі року що минає - забезпечення безпечного та комфортного освітнього середовища, у якому приємно навчатись і отримувати знання й вміння, необхідні у житті, створення освітнього простору, який сприяє вільному розвитку творчої особистості дитини. На ці завдання громадою спрямовано 44 мільйони 108 тисяч гривень.  Закуплено меблі на 6 навчальних кабінетів для НУШ у всіх закладах загальної середньої освіти громади, відкрито STEAM-лабораторію у Привільненському ліцеї. Капітально оновлено харчоблок у Молодавській гімназії.

2021 рік став завершальним в роботі громади з переведення котелень на тверде паливо, що в рази економитиме кошти місцевого бюджету та забезпечуватиме відповідний температурний режим у закладах освіти.

У 2021-2022 навчальному році функціонувало 13 інклюзивних класів у школах громади, що сприяло забезпеченню реалізації права на здобуття якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами. 

Одним з найважливіших питань реалізації  інформатизації освіти є матеріальне забезпечення закладів освіти сучасною технікою. Відтак, протягом 2021 року придбано 6 ноутбуків, 16 планшетів, 6 SMART-телевізорів, 4 ламінатори, принтер. Крім того, у грудні 2021 року, за співфінансування з місцевого бюджету,  придбано 25 ноутбуків для якісної організації дистанційного навчання.

 

В напрямку з підтримки та стимулювання обдарованої молоді, почесну відзнаку «Золоте зернятко землі Привільненської» (за підсумками участі в обласних та Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, змаганнях, фестивалях) у 2021 році вручено для 74 дітей закладів загальної середньої освіти нашої громади, а  62 учні - отримали відзнаку сільського голови.  За результативну участь у Всеукраїнських, обласних конкурсах, фестивалях та спортивних змаганнях було відзначено 36 педагогічних працівників, сприяння професійному розвитку яких  забезпечується Привільненським Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

 

Привільненська громада, дякує всім, хто робив свою роботу на високому професійному рівні та бажаємо розвитку та досягненню ще більших результатів у 2022 році.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь