Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Як отримати компенсацію за прихисток переселенців

Дата: 19.04.2022 09:27
Кількість переглядів: 803

Власники житла, які тимчасово безоплатно поселили у себе внутрішньо-переміщених українців, мають змогу отримати компенсацію витрат за розміщення.  

Що потрібно зробити власнику:

Крок 1

Власник житлового приміщення вносить відомості про житло, яке доступне для розміщення внутрішньо переміщених осіб, на веб-ресурсі «Прихисток». Допомогти власнику внести ці дані можуть фахівці ЦНАП у бідь-якому з підрозділів, за умови наявності у громадян електронної пошти.

Крок 2

Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати відповідну заяву.

Перелік необхідних документів:

  • Заява на ім’я згідно Додатка 1;
  • Копії паспортів, які посвідчують особу кожної з розміщених осіб;
  • Документи, які посвідчують право власності на житло.

Термін надання послуги – 5 робочих днів.

Крок 3

Щомісячно, власник житла не пізніше 5-ти днів з дня закінчення звітного місяця, подає заяву, у якій зазначає кількість днів та кількість осіб, які проживали.

Крок 4

Відповідні виконавчі органи Привільненської ради проводять перевірку наведених у заяві власника житла даних. Підставою для відмови у виплаті компенсації є невідповідність осіб, поданих у заяві, кількості розміщених осіб, даним, зазначеним у заяві.

Крок 5

Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Слід врахувати!

  1. Внутрішньо переміщені особи, що проживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи. Підтвердженням статусу є довідка видана управлінням соціального захисту, ЦНАП  (згідно Постанови КМ № 269 від 13.03.2022).
  2. Мешканці, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб, зможуть отримати близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу для компенсації комунальних витрат. Важливо, сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи, з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.
  3. Також власнику житла необхідно у день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості, подати заяву про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь