Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Керівник Привільненської громади доповідач виїзного засідання комітетів Верховної Ради України

Дата: 02.03.2023 10:17
Кількість переглядів: 92

Фото без описуТемою відкритого діалогу на майданчику комітетів з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування і питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії стало «Оптимізація адміністративно-територіального устрою та її вплив на територіальну організацію і адміністрування виборів. Досвід функціонування інституту старост». Учасниками зустрічі стали представники комітету на чолі з Віталієм Безгіним, народні депутати, представники Асоціації громад Рівненщини та керівники області.

Керівник Привільненської громади Юрій Момотюк мав можливість прийняти участь в обговоренні дискусії, що стосувалася питань ключових принципів та критеріїв формування адміністративно-територіального устрою та основних викликів, обумовлених військовою агресією російської федерації проти України.Фото без опису

Ключовими темами обговорення стало обговорення викликів, обумовлених війною, спроможності територіальнх громад у воєнний період, підтримка обороноздатності громад, облаштування сховищ, будівництво фортифікаційних споруд на прикордонних територіях, фінансування ДФТГ, підтримка ЗСУ. Координація роботи територіальних громад у період війни. Проаналізовано практики застосування законодавства щодо інституту старост та процес підготовки виборів у повоєнний період; ключові принципи та критерії формування старостинських округів та затвердження старост.

Голови громад Рівненщини - представники Асоціації громад Рівненщини ставлять перед собою завдання на найближче майбутнє - тримати свої економіки на плаву, працювати над залученням інвестицій та нарощувати підтримку ДФТГ та ЗСУ.

Фото без описуЗа словами голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталія Безгіна, аналогічні засідання комітет проведе і в інших областях України, зокрема, на Волині, Херсонщині та на Харківщині.

За підсумками таких зустрічей стане зрозуміло, які саме законодавчі зміни необхідно внести.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь