Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Власниками нерухомості Дубенського району сплачено 4,3 млн гривень податку на нерухомість

Дата: 06.04.2023 09:50
Кількість переглядів: 83

Власники нерухомості Дубенського району протягом січня-березня 2023 року сплатили до бюджетів громад 4,3 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 70,7 відсотків більше минулорічних показників

Понад 61 відсоток із загальних надходжень податку на нерухомість або 2,6 млн гривень сплатили юридичні особи. Порівняно  з  минулим роком приріст надходжень склав 525 тис гривень.

 Решту 1,7 млн гривень перерахували до місцевих скарбниць фізичні особи, це на 1,3 млн гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

Відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.


Підпунктом 266.1.2 п. 266.1 ст. 266 ПКУ визначено платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:


     а) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку; 


     б) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом; 


     в) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь