Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Привільненська громада – партнер міжнародного проєкту «Розвиваємо коаліцію задля учнівського самоврядування в Україні» за підтримки Фонду «Civis Polonus»

Дата: 13.04.2023 10:37
Кількість переглядів: 122

Фото без описуПроєкт "Розвиваємо коаліцію для учнівського самоврядування в Україні" реалізується Фондом Fundacja Civis Polonus у партнерстві з Громадською організацією Унікальна країна та Центром освітніх ініціатив Center for Educational Initiatives

В основі напрацювання розробки Хартії стандартів учнівського самоврядування та створення Спільноти задля учнівського самоврядування в Україні є переконання того, що учнівське самоврядування є основним інструментом демократичного виховання в школах, і його варто розвивати, а також знання і навики у сфері того, як це робити у повсякденній роботі школи, брати активну участь у житті громади. «Як в Польщі, так і в Україні учнівське самоврядування – це орган, закріплений законодавством, що повинен діяти в кожній школі. Ми розглядаємо той факт, що він включений в організаційну культуру шкіл, як можливість відродити цей вже існуючий механізм, щоб надати молоді гарний досвід і вміння діяти у справах, що стосуються держави» - зазначено на сайті проекту.

З метою поширення унікального досвіду на території Привільненської громади серед партнерів міжмуніципального співробітництва в сфері світи до проекту долучено керівника Привільненського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Відтак, до числа 15-ти учасників всеукраїнської групи педагогів закладів та установ освіти з Львова, Дніпра, Одеси, Вінницької, Черкаської областей, і фахівці Привільненського ЦПРПП - представники Рівненщини.

В рамках проєкту буде розроблено веб-сайт, присвячений учнівському самоврядуванню. Напрацьовано та впроваджено онлайн-курс для підвищення професійної кваліфікації вчителів у сфері розвитку учнівського самоврядування, який буде подано на затвердження у Міністерство освіти і науки України. Проведено навчання та підготовлено 15 Амбасадорів для посилення демократичної функції студентського самоврядування.

«Проект створення Спільноти задля підтримки учнівського самоврядування – це їх розвиток підлітків. Він синтезує результати здійсненої досі спільної діяльності, поєднує досвід учасників, що працювали в попередніх проектах, та представників українського освітнього середовища, з якими ми познайомилися під час реалізації Фондом «Civis Polonus» програми в рамках Еразмус+ (2018 – 2019 рр., стажування директорів українських шкіл, вчителів та молодіжних працівників, що фінансувалися Європейським Союзом).

Органи учнівського самоврядування реалізують цікаві, новаторські ініціативи, описані у збірниках передового досвіду, виданих у рамках реалізованих проектів RITA. Ці досягнення дозволяють поглянути на питання активізації учнівського самоврядування в Україні більш системно. Звідси і бажання поширити його на рівні місцевих установ та освітніх організацій» - відзначають представники проєкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь