Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

У Привільненській громаді обговорювали напрямки розвитку освіти

Дата: 25.04.2023 15:32
Кількість переглядів: 103

Фото без опису25 квітня 2023 року в Привільненській громаді відбулася діалогова зустріч на тему “Шляхи розвитку сфери освіти Привільненської ТГ”. В ході зустрічі представники місцевої влади, освітяни і батьки учнів сільських шкіл обговорили можливості розвитку освітньої галузі у сільських закладах загальної середньої освіти.

 

 

 

Представники привільненського ліцею, в якому запроваджена система STEM освіти (Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics) презентували її переваги та розповіли про те, що дана система дуже позитивно сприймається учнями і позитивно впливає на якість засвоєння інформації учнів.

Освітяни інших закладів освіти Привільненської громади відмітили результативність даного напрямку роботи після проведення STEM-квестів на базі Привільненського ліцею. Після цього візиту діти і їх батьки часто говорять про те, що хотіли б щоб і у їхніх школах навчання відбувалось у такий же спосіб.Фото без опису

Головний спеціаліст міжнародного розвитку, залучення інвестицій та проєктного менеджменту Привільненської ТГ - Світлана Роїк, за участі якої було запроваджено систему STEM освіти у Привільненському ліцеї, запропонувала освітянам свою допомогу у написанні проєктів на грантові конкурси, щоб залучити ресурси на впровадження цієї системи у їхніх школах. Присутні вчителі і батьки дітей проявили зацікавленість у співпраці і всі разом домовились про те, щоб створити спільну робочу групу, яка напрацює бачення спільної роботи у цьому напрямку.

Після обговорення, було прийнято рішення створення спільного чату, для оперативного обміну ідеями і пропозиціями, а за три тижні знов зібратись на діалогову зустріч, щоб узагальнити напрацьований матеріал і сформувати спільне бачення можливих майбутніх проєктів.

Фото без опису“Ми повинні зробити все, щоб рівень освіти в сільських школах був таким же якісним як у більших містах. І діти які навчаються у селах, були конкурентними при вступі до вищих навчальних закладів.” - наголосила Світлана Роїк.

Консультаційна та інформаційна підтримка діалогових заходів надається в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою». Під час першого етапу проєкту 240 представників ОМС з 12 регіонів України пройшли навчання і дізналися як будувати діалог з мешканцями для вирішення спільних проблем, більш активно залучати їх до життя громади, здобули практичні підходи щодо взаємодії влади і громади, їх підтримки та взаєморозуміння під час прийняття рішень. Крім того, усі учасники тренінгів проводили дослідження та разом із жителями визначали по декілька актуальних проблем суспільного життя своєї громади для їх подальшого обговорення і вирішення за Фото без описудопомогою діалогів. В рамках проєкту в кожній громаді відбудуться щонайменше два громадські обговорення цих питань із залученням всіх заінтересованих сторін.

Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь