Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Про надання звітності в електронному вигляді

Дата: 25.08.2023 09:49
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що найпопулярнішим сервісом ДПІ для платників податків залишається сервіс «Електронний кабінет»   (https://cabinet.tax.gov.ua).

 

Цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв з використанням електронно-цифрового підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів .

Враховуючи сучасну ситуацію в державі - це найбільш прийнятний спосіб подання звітності, оскільки  не потребує відвідування платником податків податкової інспекції чи відділення поштового зв’язку.

Подання звітності в електронному вигляді надає можливість:

    - зменшити час і витрати на подання звітності;

     - мінімізувати помилки при заповненні декларації;

    -  спростити процедуру подання податкової декларації.

Подання звітності для підприємців реалізовано також у застосунку «Дія».

На Дубенщині надходження податку на прибуток зросли майже втричі

За підсумками семи місяців цього року платники податків – юридичні особи Дубенського району сплатили до Зведеного бюджету України 194,9 млн гривень податку на прибуток. Ця сума перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 129,8 млн гривень, тобто майже у 3 рази.

 

При цьому до державного бюджету підприємства перерахували 175,2 млн грн податку на прибуток. Надходження податку на прибуток до держбюджету перевищують минулорічні показники за аналогічний період на 116,6 млн гривень,

 

До місцевого бюджету мобілізовано 19,7 млн гривень податку на прибуток. Порівняно  з  минулим роком приріст надходжень склав 13,2 млн гривень.

 

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Про проведення через РРО або ПРРО попередньої (авансової) оплати за товар (послугу), реалізацію товару з відстроченням платежу, остаточний розрахунок

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує,  що розрахункові операції у разі проведення розрахунків за попередню (авансову) оплату за товар (послугу) проводяться через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) з зазначенням у касовому чеку «передоплата товарів» або у разі проведення розрахунків за відстроченим платежем – проводяться через РРО з використанням режиму попереднього програмування «погашення кредиту».


Остаточний розрахунок готівкою за відстроченим платежем має бути проведений через РРО та/або через програмні РРО (далі – ПРРО) для підакцизних товарів з використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

 

Водночас, в програмних рішеннях, які надаються Державною податковою службою на безоплатній основі, на даний час не реалізовано можливість проведення через ПРРО попередньої (авансової) оплати за товар (послугу), реалізації товару з відстроченням платежу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь