Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Подання звітності, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день

Дата: 07.11.2023 10:55
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до абзацу першого п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Рекомендуємо у період дії воєнного стану використовувати електронні сервіси ДПС для подання податкової звітності в електронному вигляді. Звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати в електронному вигляді до податкової всього за декілька хвилин. Таким чином, платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через веб-портал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua. Це сервіс, який обслуговує Державна податкова служба. Щоб ним скористатися, немає потреби встановлювати додаткове програмне забезпечення, для цього достатньо лише скористатися електронним підписом, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Перелік документів, які повинні надати платники податків для укладання договору про добровільну сплату єдиного внеску

Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Рівненській області, звертає увагу, що перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п.п.1 п. 3 розд. V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами і доповненнями (далі – Інструкція № 449).


Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання:

 

    - заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449;

    - копію трудової книжки (за наявності);

    - виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);

    - копію документа, що посвідчує особу.

 

Особи, зазначені у абзаці другому п. 1 розд. V Інструкції № 449 члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

Місцеві бюджети Дубенського району отримали від малого бізнесу  115,7 млн гривень єдиного податку

Бізнес - спільнота Дубенського району, що працює за спрощеною системою оподаткування протягом січня-жовтня 2023 року перерахувала до місцевого бюджету 115,7 млн гривень єдиного податку. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Рівненській області Алла Панчук «Слід відзначити, що місцеві громади Дубенщини з початку поточного року отримали від спрощенців на 12,8 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року». 

 

Відтак, надходження податку до місцевих бюджетів від представників спрощеної системи оподаткування, розподілені таким чином: найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 79,7  млн гривень єдиного податку, що на 12,7 млн гривень більше, ніж торік.

 

Від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло 27,7 млн гривень. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали понад 8,3 млн гривень податкових надходжень.

 

Малий бізнес Дубенщини системно забезпечує життєдіяльність територіальних громад, оскільки активно та сумлінно сплачує єдиний податок до місцевого бюджету.

Громади Дубенського району отримали майже 460 тис грн транспортного податку

За підсумками десяти місяців 2023 року власники елітних авто Дубенського району сплатили до місцевих бюджетів 459,5 тис гривень транспортного податку. Наразі сума сплаченого транспортного податку на 26 відсотків перевищує минулорічні показники за аналогічний період.  

 

Із загальної суми надходжень транспортного податку 308,6 тис гривень – внесок підприємств і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі. Майже 151 тис гривень транспортного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи, які володіють  легковими машинами, що підлягають оподаткуванню. 

 

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2023 році – 2512500 грн).

 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування. 

 

Цього року до переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, було включено 225 моделей. Серед них Porsсhe, Tesla, Lexus, Land Rover, Bentley, Jaguar, BMW, Mercedes та інші


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь