3
|
обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі
|
Якісні та технічні характеристики заявленої кількості огірків солених, томатної пасти, горошку зеленого, сухофруктів, родзинок, чорносливу, кураги визначені з урахуванням реальних потреб замовника та оптимального співвідношення ціни та якості на основі Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», державних, галузевих стандартів та інтересів замовника.
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог:
№
|
Найменування
|
Вимоги
|
Кількість, кг
|
1
|
Огірки солені
|
Зовнішній вигляд – огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах – властиві для продукту, солонувато-кислуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір – зеленувато-оливковий, різних відтінків, без плям та опіків. Якість розсолу – мутнуватий, приємного аромату, солонувато-кислуватого смаку, більш гострого, ніж у огірків.
|
425
|
2
|
Томатна паста
|
Томатна паста з вмістом сухих речовин не менше 25%. Повинна відповідати вимогам ДСТУ та/або ТУ. Фасування – скляна банка ємністю не більше 0,5 л. Томатна паста повинна бути виготовлена зі стиглих томатів шляхом їх оброблення, підігріву, протирання та уварювання з сіллю або без неї до визначеного ДСТУ та/або ТУ У змісту сухих речовин. Використання води, крохмалю, загусників, барвників заборонено. Зовнішній вигляд та консистенція – концентрована маса, однорідна консистенція, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Колір – червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Смак та запах – властиві концентрованій томатній масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху.
|
210
|
3
|
Горошок зелений
|
Морожений.
Повинен бути стиглим, чистим, каліброваним, без сторонніх домішок, без механічного пошкодження та пошкодження сільськогосподарськими шкідниками. Колір максимально близький до натурального кольору. Смак та запах в готовому вигляді властивий для горошку без сторонніх присмаків та запахів. Консистенція в готовому вигляді щільна.
|
590
|
4
|
Сухофрукти
|
З груш, вишень, яблук тощо, без стороннього смаку і запаху. Зовнішній вигляд: суха, без зайвих домішок, цвілі та ушкоджень шкідниками, свіжа на вигляд, з чистою поверхнею, без слідів плісняви, загнивання, запарювання. Плоди сухі, чисті, натуральні. Плоди можуть бути цілими або у вигляді кружків, дольок. Колір відповідний даному виду фруктів. Не допускаються плоди, пошкоджені шкідниками та гризунами, із стороннім запахом та смаком, підгорілі. Не допускається пісок чи інші сторонні домішки.
|
301
|
5
|
Родзинки
|
Повинні бути сухі, чисті, без сторонніх запахів.
|
132
|
6
|
Чорнослив
|
Цілі приплюснуті плоди з видавленою кісточкою, форма кругла або овальна, з непошкодженою шкірочкою, які не злипаються при стисненні.
Без стороннього смаку і запаху. Зовнішній вигляд: суха, без зайвих домішок, цвілі та ушкоджень шкідниками, свіжа на вигляд, з чистою поверхнею, без слідів плісняви, загнивання, запарювання. Плоди сухі, чисті, натуральні. Колір відповідний даному виду фруктів. Не допускаються плоди, пошкоджені шкідниками та гризунами, із стороннім запахом та смаком, підгорілі. Не допускається пісок чи інші сторонні домішки.
Без додавання цукру, барвників, без сторонніх домішок.
|
92
|
7
|
Курага
|
Цілі приплюснуті плоди з видавленою кісточкою, форма кругла або овальна, з непошкодженою шкірочкою, які не злипаються при стисненні.
Без стороннього смаку і запаху. Зовнішній вигляд: суха, без зайвих домішок, цвілі та ушкоджень шкідниками, свіжа на вигляд, з чистою поверхнею, без слідів плісняви, загнивання, запарювання. Плоди сухі, чисті, натуральні. Колір відповідний даному виду фруктів. Не допускаються плоди, пошкоджені шкідниками та гризунами, із стороннім запахом та смаком, підгорілі. Не допускається пісок чи інші сторонні домішки.
Без додавання цукру, барвників, без сторонніх домішок.
|
90
|
ВСЬОГО
|
1 840
|
Кількість враховує потребу закладів освіти Привільненської сільської ради:
|
Назва закладів освіти
|
Адреса
|
Огірки квашені
|
Томатна паста
|
Горошок зелений
|
Сухофрукти
|
Родзинки
|
Чорнослив
|
Курага
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
1
|
КЗ «Привільненський ліцей»
|
35622, Україна Рівненська область, Дубенський район, с. Привільне, вул. Шкільна,2
|
60
|
45
|
16
|
25
|
--
|
--
|
--
|
2
|
КЗ Привільненський ліцей філія с. Бортниця
|
35621, Україна Рівненська область, Дубенський район, с. Бортниця, вул. Меліораторів,17
|
45
|
25
|
64
|
51
|
17
|
10
|
10
|
3
|
КЗ «Привільненський заклад дошкільної освіти»
|
35622, Україна Рівненська область, Дубенський район, с. Привільне, вул. Шкільна,2а
|
100
|
40
|
180
|
75
|
40
|
30
|
30
|
4
|
КЗ «Молодавський заклад дошкільної освіти»
|
35626, Україна, Рівненська область, Дубенський район, с. Молодаво Друге, вул. Незалежності,88/1
|
60
|
25
|
100
|
40
|
25
|
20
|
20
|
5
|
КЗ «Іваннівський заклад дошкільної освіти»
|
35620, Україна, Рівненська область, Дубенський район, с. Іваннє,
вул. Шкільна,8а
|
100
|
40
|
180
|
65
|
40
|
30
|
30
|
6
|
КЗ «Малосадівський ліцей» Привільненської сільської ради
|
35640, Україна, Рівненська область, Дубенський район с. Малі Сади вул. Центральна, 12
|
60
|
35
|
50
|
45
|
10
|
2
|
--
|
ВСЬОГО
|
425
|
210
|
590
|
301
|
132
|
92
|
90
|
|
4
|
обгрунтування розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
|
Очікувана вартість предмета закупівлі становить 315 440,00 грн. з ПДВ.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на основі статистичної інформації щодо середніх споживчих цін на продукти харчування, що склалися на споживчому ринку Рівненської області у грудні 2023 року, моніторингу цін, шляхом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про вартість огірків солених, томатної пасти, горошку зеленого, сухофруктів, родзинок, чорносливу, кураги в мережі Інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронній системі закупівель «Прозоро» тощо) з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами).
Закупівля здійснюється на підставі планової потреби 2024 року.
Розрахунок потреби враховує забезпечення суворого режиму економії, забезпечення можливості здійснення відповідних видатків.
|