Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера

Дата: 17.01.2024 09:33
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що порядок присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків регламентується Положенням, затвердженим Наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822. 

При цьому контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.  У разі втрати документа, що засвідчує реєстрацію в ДРФО, фізичній особі необхідно подати Заяву за ф. №5ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу або центру надання адміністративних послуг, пред’явити паспорт, та, у разі необхідності, витяг з реєстру територіальної громади про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи. 

Відтак замість втраченого або викраденого документа, після встановлення факту видачі раніше такого документа особі, яка заявила про його втрату або викрадення, контролюючий орган оформляє та видає новий документ. 

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів

Головне управління ДПС в Рівненській області звертає увагу, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів, які оподатковуються відповідно до норм п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

 

Податковим агентом платника податку під час нарахування (виплати, надання) на його користь доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею чи в інші розіграші, у букмекерському парі, у парі тоталізатора, призів та виграшів у грошовій формі, одержаних за перемогу та/або участь в аматорських спортивних змаганнях, у тому числі у більярдному спорті, є особа, яка здійснює таке нарахування (виплату) (п.п 170.6.1 п. 170.6. ст. 170 ПКУ).

 

Податковим агентом - оператором лотереї у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою 18 %, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

 

Податкові агенти - оператори лотереї у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі - Розрахунок), подання якого передбачено п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ, відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку. При цьому у Розрахунку не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього податку, а також відомості про фізичну особу - платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).

 

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів, інших, ніж виграш (приз) у лотерею, здійснюється у загальному порядку, встановленому ПКУ для доходів, що остаточно оподатковуються під час їх нарахування, за ставкою18 % - п.п. 170.6.3 п. 170.6 ст. 170 ПКУ.

Підприємства Дубенщини сплатили до бюджету майже 2,5 млн грн екологічного податку

За підсумками 2023 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 2482 тис гривень екологічного податку. Порівняно з 2022 роком надходження зросли на 604 тис гривень.

Із загальної суми до спеціального фонду місцевих бюджетів спрямовано 1365 тис гривень. 

Нагадаємо, що екологічний податок – це загальнодержавний обов'язковий платіж, який справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів, що тимчасово зберігаються їх виробниками, фактичного обсягу утворених радіоактивних відходів та з фактичного обсягу радіоактивних відходів, накопичених до 1 квітня 2009 року.

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до змін внесених до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» спрощено процедуру включення фізичних осіб – благодійників до Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  російської федерації.

Для включення до Реєстру волонтерів благодійник – фізична особа подає до податкового органу заяву за формою 1-РВ  у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті). Включення до Реєстру волонтерів здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня.

Способи подання заяви:  особисто, поштою, через уповноважену особу, або через Електронний кабінет платника. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь