Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Кіно, що змушує замислитись.

Дата: 26.01.2024 09:56
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

На базі Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області спільно з Мережею Кіноклубів Docudays UA ще у березні 2023 року було створено кіноклуб Докудейс. З метою виправлення та перевиховання засуджених осіб, які перебувають на обліку, а також для ефективного проведення з ними соціально-виховної роботи, модератором Кіноклубу психологом відділу Юлією Чиж постійно проводяться зустрічі із суб’єктами пробації для перегляду найбільш резонансних та цікавих стрічок з жанру документалістики.  Після перегляду відбуваються тематичні дискусії та обговорення фільмів, аналіз порушених проблем та пошук оптимальних шляхів їх вирішення.

Такі фільми сприяють розвитку у клієнтів пробації почуття відповідальності за власні рішення та вчинки, формують у них правильний світогляд, допомагають розвинути соціальні якості та усвідомити про необхідність змінюватися, аби ставати кращими. Перегляд документальних стрічок з бібліотеки Кіноклуби Docudays UA давно є одним з дієвих інструментів при проведенні соціально-виховної роботи з засудженими, що вже довів свою ефективність у виправленні правопорушників.

Кінострічки Docudays UA нікого не лишають байдужими: хтось по-іншому дивиться на свою історію, інші — починають замислюватися над речами, про які до цього не задумувалися. Зміни відбуваються у світогляді та рішеннях усіх, хто долучається до таких заходів.

          Мережа DOCU/CLUB  – некомерційний та неполітичний проєкт. Його мета – правова просвіта та вільний доступ громадян України до кращого документального кіно з усього світу. За допомогою фільмів та дискусій  поширюється знання про права людини та про методи їх захисту, формується в українському суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності. Мережа працює в контексті різноманітних заходів ГО «Докудейз» та в співпраці з партнерами з громадського, державного та бізнес секторів.

 

Дубенський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь