Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

ЧУЖА ВІЙНА

Дата: 16.02.2024 11:34
Кількість переглядів: 46

Фото без описуЗа тисячі кілометрів від рідної землі десятки тисяч українців змушені були воювати за примарні ідеї російсько-радянської імперії.  Куба, Єгипет, Сирія, Югославія, Угорщина, Ірак, Чехословаччина…- цей перелік можна продовжувати. За неповними даними у війнах на теренах майже 40 країн світу брали участь понад 300 тисяч наших співвітчизників.

 «Надання допомоги поневоленим імперіалізмом народам» - так радянське керівництво маскувало своє втручання у справи інших країн. До речі, далеко не у всіх солдатів та офіцерів, хто, ризикуючи життям,  виконував так званий «інтернаціональний обовʼязок», в особових справах мається запис про проходження служби в «гарячих точках». 

15-го лютого  ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Дата обрана не випадково: 15 лютого рівно 35 років тому останній радянський солдат покинув територію Афганістану. Два військових нашої громади Анатолій Маліщук та Віталій Галій не повернулися до рідних домівок, на їх  могили в цей день традиційно покладено квіти. Ця десятирічна чужа війна забрала життя понад трьох тисяч українців.

В Привільненській громаді зараз проживає 12 воїнів-інтернаціоналістів - учасники афганської війни. Вони були молодими юнаками, коли зіткнулися з пеклом на землі.

Сьогодні, коли йде війна за суверенітет й територіальну цілісність України,  досвід, здобутий на чужих війнах, двоє воїнів-інтернаціоналістів нашої громади Михайло Коханець (с.Бортниця) та Федір Тхорик (с.Привільне) застосовують вже на своїй війні. Служать народу України виховані ними сини.

Висловлюю ветеранам глибоку вдячність.

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь