Привільненська громада

Рівненська область, Дубенський район

Територіальні громади Дубенського району отримали майже 5,7 мільйона гривень роздрібного акцизу

Дата: 11.07.2024 15:12
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

За підсумками першого півріччя 2024 року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  до місцевих бюджетів Дубенського району  сплачено 5671 тис гривень. Ця сума перевищила надходження січня-березня 2023 року на 970 тис гривень.

 

У податковій службі нагадують, що лише за умови легальної реалізації підакцизної продукції громади щомісяця отримуватимуть належні надходження до бюджету, тому керівникам та мешканцям громад необхідно пильнувати, щоб продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідав вимогам податкового законодавства. 

 

Споживачам підакцизної продукції обов’язково варто врахувати, що лише виготовлені й реалізовані з дотриманням положень чинного законодавства та стандартів алкогольні напої, за умови помірного споживання, не становлять загрози життю та здоров’ю. Отож, щоб не завдавати шкоди здоров’ю, варто звертати увагу на наявність у продавця підакцизного товару ліцензії та перевірити у виданому фіскальному чеку відображену суму роздрібного акцизу.     

 

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Суб’єкти господарювання Дубенського району з початку року сплатили  6,7млн грн податкового боргу

За результатами вжитих заходів із погашення податкової заборгованості, за підсумками першого півріччя 2024 року платниками, які перебувають на обліку в податкових органах Дубенського району, сплачено до зведеного бюджету 6,7 млн гривень. Із них державний бюджет отримав 3,7 млн гривень. 

 

Надходження від заходів стягнення в рахунок погашення заборгованості   з єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування за підсумками січня – березня  поточного року склали 1,3 млн гривень.

Звертаємо увагу, що до  боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, рішення керівника, стягнення готівки, адміністративний арешт коштів, стягнення з органу управління).

 

Так, з початку року фахівці податкової служби подали до суду 124 позови щодо стягнення 7,9 млн гривень податкового боргу. Зокрема, 15 звернень щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму податкового боргу 7,9 млн гривень. Щодо надання дозволу на реалізацію описаного майна подано 2 позови на суму 1,5 млн гривень. Також до суду направлено 109 позовів щодо стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби на суму податкового боргу 3 млн гривень.

 

Нагадаємо, що переглянути інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу можна з допомогою електронних сервісів ДПС, в Електронному кабінеті, у мобільному застосунку «Моя податкова», а також можна провести звірку в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації.        

Про скасування реєстрації КОРО, зареєстрованої на РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що згідно з п. 1 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок), скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) здійснюється одночасно із скасуванням реєстрації РРО або за заявою суб’єкта господарювання (у разі викрадення, втрати, прийняття розпорядчого документа про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, непридатності для використання тощо).


Рішення про скасування реєстрації КОРО на РРО може бути прийнято керівником контролюючого органу за місцем реєстрації РРО або уповноваженою особою контролюючого органу, якщо порушено цілісність засобу контролю, встановленого на КОРО на РРО, та/або виявлено факт опломбування КОРО на РРО підробленим засобом контролю або таким, номер якого не збігається з номером, зазначеним у реєстраційній заяві.

 

У разі прийняття рішення про скасування реєстрації КОРО на РРО посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня з дня виникнення підстав вносить відповідні дані до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС та здійснює запис на титульній сторінці КОРО на РРО (у разі її наявності) щодо скасування реєстрації КОРО, який засвідчує своїм підписом та печаткою контролюючого органу.


Пунктом 3 глави 3 розд. II Порядку реєстрації КОРО визначено, що заяву про скасування книги обліку розрахункових операцій за формою № 2-КОРО (ідентифікатор J/F1314804),(додаток 4 до Порядку) суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів із дня виникнення підстави для скасування.


У разі викрадення КОРО суб’єкт господарювання разом із заявою надає до контролюючого органу копію відповідного документа органу поліції.


Посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня з дня отримання заяви проводить скасування реєстрації КОРО шляхом внесення даних до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС. 


Документи, визначені у главах 1, 2 та 3 розд. II Порядку, можуть бути подані за наявності документа, що посвідчує особу, відповідальною особою суб’єкта господарювання або самим суб’єктом господарювання – фізичною особою – підприємцем, а також представником суб’єкта господарювання за умови наявності документів, що посвідчують його особу та підтверджують надані йому повноваження, а також виконання вимог щодо електронної ідентифікації у випадку подання заяви в електронній формі (п. 5 глави 3 розд. II Порядку).

Про використання єдиного рахунку для сплати податків

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує про можливість використання платниками податків єдиного рахунку для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на податковий орган. 

Перехід на єдиний рахунок значно спрощує сплату податків, зборів, платежів та єдиного внеску, скорочує платникам фінансові витрати і час формування платіжних документів. Розраховуватись з бюджетом та фондами можливо одним платіжним документом на загальну суму. 

Повідомлення про використання або відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет. Платник податків має право повідомити про використання або відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. 

Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку. 

Звертаємо увагу, що єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними  підприємствами та їх об’єднаннями.            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь